מעבד מזון נינג'ה 4 ב-1 כולל 4 חלקים: מעבד מזון, ספירולייזר, בלנדר ושייקר.
כשמעבד המזון שלי הותיק שלי התחיל לעשות צרות והגיע הזמן להחליף, החלטתי על מעבד המזון הזה של נינג'ה. הנסיון המצויין שיש לי עם הבלנדר חם-קר שפועל אצלי כמעט כל יום ועושה עבודה נהדרת. המכשירים של נינג'ה בעלי עוצמה ונוחות, רב שימושיות ואמינות.
אז הנה סקירה מלאה. כמו שאמרתי, לנינג'ה יש 4 חלקים באחד. מעבר לבלנדר והשייקר העוצמתיים שכולם מכירים ושניהם משתלבים במכשיר, יש את מעבד המזון ואת הספירולייזר. ברגע שמחברים את אחד מהחלקים (כלי הקיבול - הבלנדר, מעבד המזון, הספירולייזר וכו'), התצוגה הדיגיטלית מראה את האפשרויות לפעולות המכשיר ורק בהן ניתן לבחור. גם מבחינת בטיחות, המכשיר לא פועל כשאינו סגור או כשהחיישן מרגיש שאולי יש עצם זר בתוכו. בנוסף, ניתן להכניס את כל החלקים למדיח הכלים שזה ממש כייף! אחד הדברים ששנאתי במיוחד היה לנקות את כל החריצים במעבד המזון הישן שלי.
ספירולייזר
פורס ירקות ספיראלי שבאמצעותו ניתן להכין נודלס בצורת ספגטי ופטוצ'יני
מירקות כמו זודלס (נודלס מקישואים). הספירולייזר אצלי הוא המכשיר החדש לי במטבח כי עד
עכשיו לא היה לי מכשיר שעשה את זה. הספירולייזר מעולה ליצירת צורות חדשות לאוכל, לדיאטה או לשכנע ילדים לאכול יותר ירקות.
הספירולייזר מתאים לירקות קשים ומוצקים בעלי נפח מלא. למשל – קישוא, דלעת, דלורית, בטטה, תפוח אדמה, סלק, תפוח, מלפפון, ועוד. ככל שהירק יהיה גמיש כך הוא לא יתפרק במהלך בישול בהקפצה. הקישוא גילה עמידות כשהכנתי זודלס אך הדלורית קצת התפרקה (עדיין נשארה לה חינניות ספירלית). צ'יפס ספירלי מתאים לטיגון או לפזר שטוח על תבנית, אחרת הוא נשרף בצד אחד ולא נאפה בצד השני, ואם מערבבים הוא נוטה להישבר.
עם הנינג'ה הגיעו כרגע יש שני סכינים לצורות ספגטי ופטוצ'יני, בהמשך יגיעו עוד סכינים לצורות מגניבות נוספות.
הנה מקצת מהדברים שהכנתי:
זודלס - נולדס קישואים נטול גלוטן
סלט דלורית אסייתי חם
צ'יפס מסולסל
מעבד מזון
מעבד מזון הכולל להב לריסוק/הכנת ממרח, להב לבצק, סכין לפריסה דקה ופומפיה דקה. יש לו כמה תוכניות, כך שניתן להתאים את העיבוד והעוצמה למה שמכינים. למשל, לפריסה
החסרון העיקרי שלו הוא שאין כרגע אפשרות לרכוש סכינים נוספים כמו פומפיה עבה, פומפיה דקה במיוחד (לפרמזן) או אביזר פורס צ'יפס. כמו כן, יש צורך לחתוך את הירקות מעט שיכנסו לפיית המעבד (זה סטנדרטי, לי פשוט היה מעבד אקסטרא לארג' בעבר). הופעתי שזו לא היתה בעיה משמעותית ומהר למדתי את הרוחב הדרוש וזה הלך מהר.
דוגמאות לדברים שהכנתי:
גראטן
ניתן לראות סרטון הכנה באינסטגרם - גראטן תפו"א ובטטה. יש גם פוסט פה בבלוג על גראטן תפו"א ובטטה.
חומוס וטחינה
השתמשתי בתוכנית הריסוק להכנת מחית. החומוס יצא מעט גס אבל מוקצף ואוורירי. המתכון לעצלנים: חומוס מקופסת שימורים, חצי כוס טחינה, מיץ מחצי לימון, מעט שום ומלח.
סלט ביצים רוסי
הבישול הרוסי היהודי כולל תפוחי אדמה וסלק. זה כנראה מה שהיה באסמים, וגם תפוחי אדמה היה זול... וליהודים שם לא היה הרבה כסף. בסלט הביצים השתמשתי ב-5 ביצים, 2 תפוחי אדמה בינוניים שגררתי בפומפיה של הנינג'ה. ערבבתי עם כף מיונז, כפית חרדל גרגרים ומלח. זה מחזיק היטב במקרר יומיים שלושה.
קיצוץ של שיבולת שועל להכנת דייסה
בלנדר
בלנדר עוצמתי בגודל 2.1 ליטר עוצמתי המיועד לריסוק בטמפרטורת החדר ורכיבים קרים.
בלנדר כוס
בלנדר הכוס מגיע עם 3 כוסות בגדלים שונים ומכסים תואמים. כשמחברים אותו ניתן לבצע את הפעולות השונות להפעלה רגילה יש את לחצני המהירות/עוצמה וכן תוכניות לכוס שייק אישית. אני משתמשת בו המון לריסוק עגבניות (בתמונה). יש תוכניות לסמודי, מיצוי ויטמינים, רטבים ומרעננים.
בהזדמנות זו אמליץ על עוד מכשיר של נינג'ה שאני משתמשת בו קבוע, הבלדר Ninja Foodi Hot&Cold מסדרת המכשירים שהושקו ב-2020 ואני מכינה בו מרקים ורטבים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה